Om mig

Velkommen til min blog, hvor jeg vil bringe relevante emner, egne tanker og reflektioner omkring emner der gør indtryk på mig, gode oplevelser, ideer og indlæg som jeg gribes af og som optager mig.

torsdag den 7. marts 2013

Hvad er den ideelle behandling?Jeg tænker  nogen gange tilbage på min egen behandling og mødet med rigtig mange forskellige faggrupper og terapeutiske tilgange.
Jeg tænker også på de mange gange hvor jeg har mødt lyse slukkere, der stolt har citeret, det der kommer du aldrig ud af, med de diagnoser kan du lige så få pension, eller hvis du ikke tager din medicin så bliver det helt vildt kronisk, eller når du ikke spiser er din krop ødelagt for evigt og man kan ikke modtage terapi på en lav vægt og sådan nogen som dig er ikke til at stole på. Så sidder jeg i dag og tænker ”hvad var det så lige jeg skulle og kunne bruge det til andet end tab af energi og tab af mod på livet?

Heldigvis har jeg også mødt mange, som har båret håbet spredt glæde og tro for en lysere fremtid. Som på en måde har set mig og oprigtig flyttet milepæle.
Du har overlevet til nu, så er der meget at kæmpe for – med den styrke.
Husk du er chefen i dit liv – hvor vil du hen og hvad er dine værdier? Kan du vinde en lille sejr kan du også vinde en stor. Uanset hvad er du go nok og det du gør er godt nok. Som har rummet de umulige sider og støtte de sunde, som har inddraget mine pårørende, som har undervist og oplyst, som har været der uden at ville bestemme, som har haft en iboende tro på at mødet i et ligeværdig og accepterende og respekterende miljø vil bære frugt.
Det har båret frugt for mig.

Hvad har virket for dig og hvordan ser den ideelle behandling egentlig ud?

For dig som bære på en psykisk sydom og for dig som pårørende
Hvad har opbygget og hvad har nedbrudt og hvad tror du vil være den optimale behandling og støtte?

Hvis du har lyst til at dele det med andre som skriv gerne din mening, oplevelse erfaring, ønsker og drømme.

3 kommentarer:

 1. Hejsa Kirsten
  Det er rigtig dejligt at læse denne betragtning. Min erfaring er at første betingelse for at et menneske tager roret i sit eget liv er at der ligger en klar defineret plan. En vilje. At finde ind til det man VIL i stedet for at fokusere på det man IKKE vil.
  Jeg arbejder med mange forskellige grupper af mennesker med diagnoser. Når jeg coacher mennesker med diagnoser ( som langt henad vejen ofte fastholder den enkelte i et meget negativt og offer agtigt selvbillede) ændrer de både kropsholdning, ansigtsudtryk, energiniveau og væremåde i det øjeblik de opdager at de KAN gøre noget selv! De har helt glemt at de ikke behøver være handlingslammede. Så jeg kan levende og aktivt sige ja til det du skriver. Rigtig mange dele af vores moderne samfund passificerer folk i en offerrolle og en klientgørelse hvor folk føler sig magtesløse og skal have hjælp. Jeg mener at det ER muligt at være medbestemmende / bestemme over sit eget liv uanset om man har en diagnose eller ej. Vores sind og vores vilje er virkelig stærke kræfter som er stærkt oversete i moderne medicin / læge praksis. Men jeg synes jeg ser en spirende bevidsthed som gør at vi måske om bare 10 år er et sted hvor flere vælger at blive chef i eget liv. Mvh Peninna

  SvarSlet
 2. Hej Peninna.
  Tak for dit biddrag og kommentar - Jeg tror og håber på at vi som du skriver om 10 år er et sted hvor flere får muligheden for at være chef i eget liv. Og at der er et større grad at accept og respekt for det enkelte individ med nysgerrighed, ydmyghed og medfølelse overfor den enkelte. at fokus øges på at den enkelte får noget at skulle have sagt i egen behandling
  Mvh. Kirsten

  SvarSlet
 3. Jeg har et hemmelig ønske om å oppleve en barndom på ny på spiseområdet. Bli lokket til å spise, ikke tvunget og kontrollert, men med dulling, kos i en trygg atmosfære nærmest bli matet med godsaker. Helst fra en mann, en kjæreste med omsorgsevne som er litt pappa-aktig. At jeg får bekreftet at noen vil jeg skal nyte god mat, at jeg er verdt maten og ikke som i behandling der man må spise fordi det er det alle normale mennesker gjør. Jeg vil altså komme til grunnen til å spise for å spise tilstrekkelig. At noen virkelig vil jeg skal leve og ha et godt liv. Jeg har ikke fått det bekreftet ennå.

  SvarSlet