Om mig

Velkommen til min blog, hvor jeg vil bringe relevante emner, egne tanker og reflektioner omkring emner der gør indtryk på mig, gode oplevelser, ideer og indlæg som jeg gribes af og som optager mig.

fredag den 23. april 2010

Hvad er en god aftale?

Hvad er en god aftale?
Lige nu er jeg optaget af aftaler, for det meste er det sådan, at man laver en aftale med en bruger som så skal over holde den i et givet tidsrum eller i hvert fald forsøge på. En fornuftig aftale vil være en aftale hvor det er på brugerens præmisser og egentlig en aftale man laver med sig selv, for at prøve at kæmpe for, at lave noget anderledes og måske oveni købet noget andet en vanligt. Min erfaring er dog at aftaler ofte er mere en vejs en to vejs, dvs. at behandleren laver en aftale med brugeren og den skal du forsøge at overholde.
Men hvad nu hvis den ikke overholdes? Fx hvis jeg ikke stiger tilstrækkelig i vægt? Eller alligevel kommer til at skade mig? Er det så fordi jeg ikke overholder aftalen eller er det fordi jeg ikke har været en del af denne aftale eller fordi der ikke har været en tilstrækkelig tydelig ramme for denne aftale, så den faktisk er dømt til at mislykkes fra starten?
Det er mig det rammer.. Måske sendes jeg på time out, men hvad nu hvis det er dig som behandler der ikke overholder en aftale? Hvis du aflyser, ikke har tid.. hvad så?
Hvordan kommer der lige værdig hed ind i at lave en aftale, en aftale der er god for begge parter og en aftale hvor jeg ved og fornemmer at du kæmper for at støtte mig og selv gør alt for at over holde den, så jeg på det nærmeste sætter en ære i som bruger, også at prøve at overholde aftalen.
Ja, hvordan laves sådan en aftale?
Har du nogle erfaringer dårlige som gode..
Hvad er en god aftale?

Smil fra Kirsten

1 kommentar:

  1. Jeg får tit at vide, "Så har vi en aftale" af behandlere/personale, hvor jeg tænker "Ja, DU har en aftale med mig, men jeg har ikke en aftale med dig... F.eks. angående selvskade/selvmordsforsøg.... Jeg kan sige jeg kan ikke holde det ud, jeg SKAL skære mig, det sidste de siger når vi går ud af stuen "Så har vi en aftale" NEJ NEJ NEJ.... Og det første de siger når de kommer og jeg har skadet mig er "Vi havde jo en aftale" Jeg siger igen "Jamen jeg sagde jo jeg ikke kunne overholde det" Det første der kommer tilbage "Nej det sagde du ikke"

    Det skal være en gensidig aftale, de skal love noget og jeg love noget.... Tit bliver det bare kun mig der skal love noget.... Lover de at komme og snakke, ja så bliver de forhindret gang på gang, fordi der liiiiiige var noget andet....

    SvarSlet