Om mig

Velkommen til min blog, hvor jeg vil bringe relevante emner, egne tanker og reflektioner omkring emner der gør indtryk på mig, gode oplevelser, ideer og indlæg som jeg gribes af og som optager mig.

torsdag den 22. juli 2010

Åben blanco check til anvendelse af tvang

Nedbringelse af tvang fortsat… en åben blanco check..
Sidst jeg skrev, handlede det om et ønske om at nedbringe tvang, samtidig med afskedigelser, besparelser og en fortsat finansiering under satspuljen.

..fortsættelsen her handler om hvorvidt tvangen reduceres ifølge sundhedsstyrelsens tal, men når der kigges i kortene viser det sig at en stor del af den tvang der anvendes i forhold til unge under 15 år specielt med spiseforstyrrelse, hvor forældrene mere eller mindre tvinges til at skrive under at der må bruges tvang i stedet måske er stigende. Behandlerne siger at det er samarbejde, jeg vil mene det i den grad er skjult tvang, hvad skal man gøre som forældre hvis man har en dødssyg pige der ikke kan spise, pga. det spiseforstyrrelses fængsel m/k er fanget i? og får beskeden skriv under eller dit barn udskrives. Barske løjer.
Når man først har skrevet under giver det en åben blanco check til anvendelse af uanstændig tvang. Se en forfærdentlig udsendelse fra Region sjælland tvøst.
Pigen har absolut ingen rettigheder, ingen patientrådgiver, ingen ekstra samtaler, rettigheder er lig 0. det er ikke i orden. En spiseforstyrrelse er meget kompleks og kræver special viden.
Jeg stiller mig selv spørgsmålet hvor mange der efter en så grusom behandling får diagnosen post traumatisk stress disorders, bliver selvskadende eller svær angst. Ikke så få tænker jeg.
Nogen vil måske mene at de stakkels m/k under 15 bare skal opdrages, æde noget mad og opføre sig ordentlig, til det, har jeg kun at sige: ”skam jer” og hold jer langt væk fra de som skal behandles for en spiseforstyrrelse, det kræver tillid, relation, tid, og atter tid, nærvær og masse af kendskab omkring spiseforstyrrelse. Og ikke mindst en evne til at kunne rumme det grimme og støtte det sunde. Det hjælper ikke at være lige så destruktiv stærk som spiseforstyrrelsen, det er at svigt den sårbare pige der er bag symptomet.
Jeg håber og opfordre til at ansvarlige politikere kommer i gang og får ændre loven så alt anvendelse af tvang skal foregå efter psykiatriloven og ikke også forældreansvarsloven, det er bare ikke godt nok.
Hverken for den ramte, eller for de pårørende.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar